Canonical olmayan URL

Canonical olmayan URL

"Canonical olmayan URL" terimi, web sayfalarının URL (Uniform Resource Locator) yapısının belirli bir düzen veya standartla uyumsuz olduğunu ifade eder. Canonical URL, bir web sayfasının ana veya özgün URL'sini temsil ederken, canonical olmayan URL'ler, bu özgün URL'den türetilen farklı ve uyumsuz URL'leri ifade eder.

 

Canonical URL, özellikle büyük web sitelerinde ve e-ticaret platformlarında kullanılır ve aynı içeriğe sahip farklı URL'lerin arama motorları tarafından farklı sayfalar olarak endekslenmesini önlemeye yardımcı olur. Bu, içerik yinelemesi ve sayfa indeksleme sorunlarını önlemeye yardımcı olur ve SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) performansını artırabilir.

Örneğin, aynı ürünü veya içeriği farklı parametreler veya kategori filtreleriyle gösteren bir e-ticaret sitesi düşünün. Bu durumda, her farklı URL için canonical bir URL belirlemek, arama motorlarına hangi URL'nin özgün olduğunu ve indekslenmesi gerektiğini bildirir. Canonical URL, aşağıdaki gibi bir HTML etiketiyle belirtilir:

Bu etiket, sayfanın canonical URL'sini belirtir ve arama motorları bu URL'yi özgün olarak kabul eder. Böylece, farklı parametreler veya kategori filtreleriyle oluşturulan diğer URL'ler, canonical URL'ye yönlendirilir ve indekslenmez.

Canonical URL, web sitesinin SEO performansını geliştirmeye yardımcı olurken, kullanıcı deneyimini de iyileştirebilir çünkü kullanıcılar arama sonuçlarında veya sayfalar arasında daha tutarlı ve düzenli bir gezinti yapabilirler.

Php için çözümü için aşağıdaki kodu head etiketleri arasına yazınız.

Release date : 09.10.2023 Author : Samet Views : 216 Category : Php

Share : Twitter / Facebook

Comments Made
No comments have been written on this topic yet.
Write a Comment
Name & Surname :
E-Mail :
Web Site :
Message :
Security Code: Güvenlik Kodu
Frequently Asked Questions

Web sitelerini oluşturan web sayfalarının temel yapı taşı, HTML kısaltması ile anılan HyperText Markup Language isimli biçimleme dilidir. HTML kodlaması web tasarımcı tarafından manuel olarak yapılan, bir veritabanı desteği ile çalışmayan web sitelerine statik web sitesi denir.

Kısaca, bir içerik yönetim sistemi yazılımı ve veritabanı desteği ile çalışan web siteleridir. İçerik yönetim sistemi, siteye gelen ziyaretçinin görüntülemek istediği sayfayı o anda yaratır. İçerik yönetim sistemi bu işlemi veritabanından çektiği yazılı içeriği, sunucudaki görsel içerik ve tasarım şablonuyla birleştirmek suretiyle yapar.
  • Browse Related Topics.