Chip Kart Hatası Nedir?

Chip Kart Hatası Nedir?

Chip kart hatası nedir ve nasıl çözülür? Bankamatik ve kredi kartları günümüzde yaygın bir şekilde kullanılır. Bu tür kartlar günümüzde normal alışverişlerden, e-ticarete kadar birçok yerde kullanılır. Ayrıca ATM’lerden para çekmek için de yoğun şekilde yararlanılır.

Ancak banka ve kredi kartlarının bu yoğun kullanımı, zaman içinde deforme olması ile sonuçlanabilir. Ek olarak kişilerin dikkatli olmaması da çipin zarar görmesine yani çizilmesine veya şekil bozukluğu uğramasına yol açabilir.

Bu gibi durumlarda banka ya da kredi kartını kullanmaya çalışırken hata alınır. Bu sorun genellikle kartın çip bölümünde bir arıza ya da hasar olduğunda meydana gelir. Bu tür sorunlar karşısında kartlar çoğu işlemde kullanılamaz hale geldiği için büyük sorunlara da neden olur.

Her ne kadar çözülmesi zor gibi dursa chip kart hatası çözülebilecek bir durumdur. Sadece neler yapmanız gerektiğini bilmek gerekir.

Chip Kart Neden Zarar Görür?

Chip kart hatası ile karşılaşan kişiler, bu durumların neden meydana geldiğini de sorabilir. Çünkü gün içinde çalışan bir çip aniden çalışmaz hale geldiğinde insanların akıllarında soru işaretleri meydana gelir.

Bunun pek çok sebebi vardır. Eğer kartınızı uzun süredir kullanıyorsanız, bunun sonucunda çip bölümü zaman içerisinde zarar görmüş olabilir. Ancak sadece bununla da sınırlı değildir. Fiziki hasarlar da meydana gelebilir.

Kredi ve banka kartlarının çip bölümü, fiziksel hasarlara karşı oldukça hassastır. Kartın bükülmesi, çizilmesi veya kırılması gibi durumlarda çip zarar görebilir. Ayrıca her ne kadar dikkat edilmese de çip kartlar manyetik alanlardan etkilenerek bozulabilir. Buna cep telefonları da dahildir.

Ayrıca kullanıcı hataları da chip kart hatası için bir sebeptir. Kişilerin dikkatsiz olması çip bölümünün zarar görmesine, çizilmesine ya da hasar almasına yol açabilir. Tüm bu sebeplerden dolayı banka ya da kredi kartınızın chip bölümü zarar görebilir.

Chip Kart Sorunu Nasıl Çözülür?

Chip kart sorunu yaşayan kişiler, doğal olarak bunu nasıl çözebileceğini sık sık sorar. İlk olarak kartınızın çip bölümünü kontrol ederek herhangi bir çatlak, kırık ya da çizik olup olmadığını doğrulamanız gerekir. Çünkü varsa söz konusu durumlar probleme yol açabilir.

Eğer bulunmuyorsa kartınızın çip bölümünü kolonyalı bir bez ile silerek, hafif şekilde nemli kalacak biçimde pos cihazına takarak tekrar deneyebilirsiniz. Eğer pos cihazı bunu tanımazsa eliniz ile hafif bir şekilde silerek tekrar denenmelidir.

Ayrıca pos cihazında sorun olabileceği ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır. Pos cihazının chip okuyucusu arızalıysa kartınızda bir sorun görebilir, dolayısıyla sorunu deneyimleyen kişiler farklı pos cihazlarında da kartını kontrol etmelidir.

Şayet pos cihazı kaynaklı bir sorun yoksa ya da chip kartı silmek çözüm getirmiyorsa ilgili bankanın müşteri iletişim merkezini arayarak probleminizi aktarabilirsiniz.

Release date : 05.04.2023 Author : Samet Views : 2926 Category : Technology

Share : Twitter / Facebook

Comments Made
No comments have been written on this topic yet.
Write a Comment
Name & Surname :
E-Mail :
Web Site :
Message :
Security Code: Güvenlik Kodu
Frequently Asked Questions

Web sitelerini oluşturan web sayfalarının temel yapı taşı, HTML kısaltması ile anılan HyperText Markup Language isimli biçimleme dilidir. HTML kodlaması web tasarımcı tarafından manuel olarak yapılan, bir veritabanı desteği ile çalışmayan web sitelerine statik web sitesi denir.

Kısaca, bir içerik yönetim sistemi yazılımı ve veritabanı desteği ile çalışan web siteleridir. İçerik yönetim sistemi, siteye gelen ziyaretçinin görüntülemek istediği sayfayı o anda yaratır. İçerik yönetim sistemi bu işlemi veritabanından çektiği yazılı içeriği, sunucudaki görsel içerik ve tasarım şablonuyla birleştirmek suretiyle yapar.
  • Browse Related Topics.